Aktuell valutakurs Ethereum (ETH)

Här hittar du dagens valutakurs för kryptovalutan Ethereum (ETH), som hålls uppdaterad flera gånger i timmen. Nedanför hittar du även en enkel omvandlare mellan antal Ethereum till bland annat svenska kronor (SEK) och amerikanska dollar (USD). Priset för att köpa 1 Ethereum just nu är 1 892 USD, eller ca. 20 326 SEK. Den aktuella tidpunkten för Ethereumkursen är 2023-05-30 00:59:02.

Omvandlare Ethereum till svenska kronor, dollar och euro

Genom att använda vår smarta omvandlare mellan Ethereum, amerikanska dollar, svenska kronor och euro kan du enkelt räkna ut värdet av ett givet antal Ethereum (ETH). Du kan ändra i vilket av fälten som helst för att direkt räkna ut värdet av det du har matat in i någon av de andra valutorna.

Ethereum
Kurs avläst för ca. 2 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Ethereumkursens utveckling senaste månaden

Nedan presenterar vi en graf över hur valutakursen för Ethereum (ETH) har sett ut och hur den har utvecklats under de senaste 30 dagarna.

Allt och lite till om Ethereum

Ethereum är en decentraliserad plattform där smarta kontrakt körs: program som körs exakt som de är programmerade utan möjlighet till bedrägeri eller inblandning av tredje part. Ethereum är en fortsättning på den ursprungliga Ethereum-blockkedjan - den första plattformen någonsin som gjorde det möjligt för vem som helst i världen att skriva och distribuera kod som skulle köras utan risk för censur eller bedrägeri.

Ethereum föreslogs i slutet av 2013 av Vitalik Buterin, forskare och programmerare inom kryptovalutor. Ethereum är en öppen källkod, offentlig, blockkedjebaserad plattform för distribuerad databehandling med funktionalitet för smarta kontrakt (skript). Den tillhandahåller en decentraliserad Turing-komplett virtuell maskin, Ethereum Virtual Machine (EVM), som kan exekvera skript med hjälp av ett internationellt nätverk av offentliga noder . Ethereum tillhandahåller också en kryptovaluta som kallas "ether" (ETH), som kan överföras mellan konton och användas för att kompensera deltagarnoder för utförda beräkningar. "Gas" är en intern prismekanism för transaktioner inom Ethereum för att motverka skräppost genom att införa en liten gasavgift på varje transaktion.