Dollar som stablecoin och kryptovaluta

Kryptovalutor är någonting som verkligen har tagit världen med storm. Allting började med Bitcoin. Bitcoin är en kryptovaluta, dvs. en digital valuta. Bitcoin skapades 2009 av en okänd person som använde aliaset Satoshi Nakamoto. Transaktioner sker utan mellanhänder - det vill säga utan banker! Det är bara människor och datorer som är inblandade. Transaktionerna sker också väldigt snabbt!

Bitcoin har varit mycket populärt ända sedan det kom ut på grund av hur lätt det är att köpa saker med Bitcoin. Du kan till exempel köpa mat på vilken restaurang som helst i världen om de accepterar Bitcoin som betalning (vilket många gör). Du kan också använda Bitcoin för internationella penningöverföringar till vem som helst via en så kallad bitcoinadress - även till någon du inte känner personligen.

Stablecoins med kurs låst mot andra tillgångar

Nu för tiden är inte längre Bitcoin den enda kryptovaluta, utan det finns hundratals av olika altcoins. Några av dessa altcoins är så kallade stablecoins. En stablecoin är en kryptovaluta som är knuten till en annan tillgång, vanligtvis fiatvaluta. Detta innebär att värdet på stablecoin förblir relativt stabilt, till skillnad från andra kryptovalutor som kan vara ganska volatila. Det finns några olika typer av stablecoins, men de flesta är backade av fysiska tillgångar som guld eller fiatvalutor såsom den amerikanska dollarn. Här nedan presenterar vi den minutaktuella valutakursen för de tre största sådana kryptodollars: Tether, USD Coin och Binance USD. Vi visar även dagsaktuell bitcoinkurs om du är ute efter den.

Tether kurs just nu

1 USDT = 1 USD
Kursdatum: 2023-05-29 23:45:03

Valutakurs Tether

USD Coin kurs just nu

1 USDC = 0.9996 USD
Kursdatum: 2023-05-29 23:45:03

Valutakurs USD Coin

Binance USD kurs just nu

1 BUSD = 0.9996 USD
Kursdatum: 2023-05-29 23:45:03

Valutakurs Binance USD