Dollarkurs och dollar i Marshallöarna

Marshallöarna är en önation som ligger i Stilla havet. Det består av 29 atoller och en ensam ö, som är spridda över cirka 180 000 kvadratkilometer. Landets huvudstad är Majuro. De officiella språken är engelska och marshalliska. Marshallöarna blev självständigt från kolonisatören Spanien den 21 januari 1986 efter intensivt lobbyarbete av USA:s ambassadör Atherton Richards, med starkt stöd från USA:s president Lyndon Johnson inom ramen för hans Point Four-program för att hjälpa mindre utvecklade länder att uppnå ekonomisk stabilitet.

Marshallöarna som resmål är ett resmål för dem som söker ett öparadis. Med vackra stränder och kristallklart vatten är det inte konstigt att detta är en populär turistort. Folket är vänligt och välkomnande och det finns mycket att göra på ön. Oavsett om du är ute efter äventyr eller avkoppling har Marshallöarna något för dig.

Snabba fakta om Marshallöarna

 • 👥   Befolkning: ~75 000 invånare
 • 🏙   Huvudstad: Majuro
 • 🛬   Flygtid: ca. 15 h 9 min från Arlanda till Majuro (~12 272 km)
 • 📞   Landsnummer: 692
 • 🎆   Nationaldag: 1 maj
 • 🗣   Språk: Engelska och Marshallesiska
 • 💵   Valuta: Amerikansk dollar (aktuell dollarkurs)
 • 🆘   Nödnummer: 911

Resurser och länkar

Marshallöarnas flagga

🇲🇭

Turista i Marshallöarna

Marshallöarna är ett populärt turistmål med sina orörda stränder och kristallklara vatten. Det är inte konstigt att så många människor strömmar till detta vackra land varje år! Förutom det fantastiska landskapet har Marshallöarna en rik kultur och en fascinerande historia. Här är fem anledningar till varför du bör lägga till Marshallöarna på din reselista:

 1. Stränderna är absolut vackra! Med kilometerlånga vita sandstränder och kristallklart vatten är det lätt att förstå varför Marshallöarna är en populär turistmål.
 2. Kulturen är fascinerande! Marshallöarna har en rik kultur som syns i deras traditionella musik, dans och konst.
 3. Historien är intressant! Marshallöarna var en av de sista platserna i världen som koloniserades av européer, och som ett resultat av detta har de en unik och fascinerande historia.
 4. Det är en utmärkt plats för att se vilda djur! Marshallöarna är hemvist för en mängd olika marina organismer, bland annat delfiner, sköldpaddor och valar.
 5. Det är prisvärt! Jämfört med andra populära turistmål är Marshallöarna ett relativt prisvärt alternativ.