Dollarkursen/Länder som använder dollar/Amerikanska Jungfruöarna

Dollarkurs och dollar i Amerikanska Jungfruöarna

Amerikanska Jungfruöarna, eller USVI, är ett territorium i USA och är ett av de tre territorier som har en officiell valuta: US-dollarn. Ögruppen består av två huvudöar - Saint Thomas och Saint John - och många mindre öar som Mona Island, Tortola Island, Anegada Island, Jost Van Dyke Island och Water Island bland andra som utgör detta tropiska paradis i Karibiska havet som har erkänts av Unesco som ett världsarv eftersom det erbjuder "exceptionella vittnesbörd om människans kreativa geni". Amerikanska Jungfruöarna är ett resmål som många inte känner till, och är därför än så länge ganska outforskat av turister.

Snabba fakta om Amerikanska Jungfruöarna

  • 👥   Befolkning: ~100 000 invånare
  • 🏙   Huvudstad: Charlotte Amalie
  • 🛬   Flygtid: ca. 10 h 1 min från Arlanda till Charlotte Amalie (~7 876 km)
  • 📞   Landsnummer: 1-340
  • 🎆   Nationaldag: 31 mars
  • 🗣   Språk: Engelska
  • 💵   Valuta: Amerikansk dollar (aktuell dollarkurs)
  • 🆘   Nödnummer: 911

Resurser och länkar

Amerikanska Jungfruöarnas flagga

🇻🇮

Turista i Amerikanska Jungfruöarna

Amerikanska Jungfruöarna är populära turistmål av flera olika skäl. En av de viktigaste attraktionerna är att öarna har några av världens vackraste stränder. Vädret är också generellt sett behagligt, med medeltemperaturer som varierar från mitten av 70-talet till låga 80-tal. Dessutom finns det ett stort utbud av aktiviteter och attraktioner att njuta av, från utomhusaktiviteter som vandring och fiske till historiska platser som Fort Christian Museum.

Ett av de bästa sätten att uppleva Jungfruöarna är att bo i en villa. Villor finns i alla former och storlekar och erbjuder en mängd olika bekvämligheter. Många inkluderar privata pooler och tillgång till stranden, samt utsikt havet eller de grönskande kullarna. Det finns också ett antal villaanläggningar på öarna, vilket kan vara ett bra alternativ för dem som vill ha alla bekvämligheter och bekvämligheter som en resort erbjuder, men med den avskildhet och det oberoende som en villa erbjuder.