Aktuell valutakurs Litecoin (LTC)

Här hittar du dagens valutakurs för kryptovalutan Litecoin (LTC), som hålls uppdaterad flera gånger i timmen. Nedanför hittar du även en enkel omvandlare mellan antal Litecoin till bland annat svenska kronor (SEK) och amerikanska dollar (USD). Priset för att köpa 1 Litecoin just nu är 91 USD, eller ca. 974 SEK. Den aktuella tidpunkten för Litecoinkursen är 2023-05-30 00:25:03.

Omvandlare Litecoin till svenska kronor, dollar och euro

Genom att använda vår smarta omvandlare mellan Litecoin, amerikanska dollar, svenska kronor och euro kan du enkelt räkna ut värdet av ett givet antal Litecoin (LTC). Du kan ändra i vilket av fälten som helst för att direkt räkna ut värdet av det du har matat in i någon av de andra valutorna.

Litecoin
Kurs avläst för ca. 8 minuter sedan.
SEK
USD
EUR

Litecoinkursens utveckling senaste månaden

Nedan presenterar vi en graf över hur valutakursen för Litecoin (LTC) har sett ut och hur den har utvecklats under de senaste 30 dagarna.

Vad är Litecoin

Litecoin är en kryptovaluta som skapades som ett alternativ till Bitcoin. Den liknar Bitcoin på många sätt, men den har en snabbare blockgenereringstakt och ett större maximalt antal mynt.

Varför skapades Litecoin

Litecoin skapades för att ta itu med några av de upplevda brister i Bitcoin. Litecoin utformades för att ha snabbare transaktionstider och ett högre maximalt antal mynt.

Hur skiljer sig Litecoin från Bitcoin

Litecoin skiljer sig från Bitcoin på några viktiga sätt. För det första har den, som nämnts ovan, en snabbare blockgenereringstakt. Detta innebär att transaktioner bekräftas snabbare på Litecoin-nätverket. För det andra är det maximala antalet Litecoin som kan brytas fyra gånger högre än det maximala antalet Bitcoin. Slutligen använder Litecoin en annan hash-algoritm än Bitcoin. Detta innebär att specialiserad hårdvara som är utformad för brytning av Bitcoin inte kan användas för att bryta Litecoin.

Vilka är fördelarna med Litecoin

De främsta fördelarna med Litecoin är snabbare transaktionstider och ett högre maximalt antal mynt. Dessa två faktorer gör Litecoin till ett mer attraktivt alternativ för vissa typer av transaktioner, t.ex. små betalningar.

Vilka är riskerna med Litecoin

Liksom alla investeringar finns det risker som är förknippade med att investera i Litecoin. Priset på Litecoin är mycket instabilt och kan utsättas för plötsliga förändringar, på samma sätt som för andra kryptovalutor. Detta innebär att investerare kan förlora en betydande summa pengar om de investerar utan att noga överväga riskerna. Dock bör nämnas att priset för Litecoin inte är lika volatilt som de flesta andra kryptovalutor, utan pendlar generellt sett inom ett något snävare intervall.

Innan du investerar i Litecoin eller någon annan kryptovaluta är det viktigt att förstå riskerna och se till att du är bekväm med dem.