Dollarkurs och dollar i El Salvador

El Salvador är ett litet land i Centralamerika med en befolkning på cirka 6 miljoner människor. Det är det mest tätbefolkade landet i Centralamerika, och cirka 60 % av befolkningen bor på landsbygden. El Salvador har gemensamma gränser med Guatemala och Honduras, och landets valuta är den amerikanska dollarn. Den 8 juni 2021 infördes dock även kryptovalutan Bitcoin som officiell valuta tillsammans med US-dollar.

El Salvador är ett land som ofta förbises som resmål, men som snabbt håller på att bli ett populärt turistmål. Landet har dock mycket att erbjuda turister, bland annat vackra stränder, frodiga skogar och intressanta mayaruiner. Besökare kan njuta av en mängd olika aktiviteter, bland annat utforska de vackra stränderna, åka zip-lining i regnskogen och lära sig om landets rika kultur. El Salvador är också hemvist för några av de bästa restaurangerna i Centralamerika, så matälskare kommer definitivt inte att bli besvikna. El Salvador är också känt för sitt vänliga och välkomnande folk.

Snabba fakta om El Salvador

  • 👥   Befolkning: ~7 miljoner invånare
  • 🏙   Huvudstad: San Salvador
  • 🛬   Flygtid: ca. 12 h 6 min från Arlanda till San Salvador (~9 659 km)
  • 📞   Landsnummer: 503
  • 🎆   Nationaldag: 15 september
  • 🗣   Språk: Spanska
  • 💵   Valuta: Amerikansk dollar (aktuell dollarkurs) och Bitcoin (aktuell bitcoinkurs)
  • 🆘   Nödnummer: 911 (polis), 132 (ambulans), 913 (brandkår)

Resurser och länkar

El Salvadors flagga

🇸🇻

Turista i El Salvador

El Salvador är ett litet land i Centralamerika som är populärt bland turister för sin naturliga skönhet och rika kultur. Några av de mest populära turistmålen i El Salvador är huvudstaden San Salvador, stränderna La Libertad och El Tunco samt kolonialstaden Suchitoto.

El Salvador är också känt som "Vulkanernas land" eftersom det är hemvist för några av de mest aktiva vulkanerna i världen. El Salvador har en rik historia och kultur som återspeglas i dess mat, musik och konst. Den mest en populär maträtt i El Salvador är pupusas, som är tjocka majstortillas fyllda med ost och fläskkött. Den populäraste musikgenren i El Salvador är reggaeton, och den populäraste konstformen är måleri.