Dollarkurs och dollar i Ecuador

Ecuador är ett litet land i Anderna som ligger i nordvästra delen av Sydamerika. Landet gränsar till Colombia och Peru och är något mindre än delstaten Colorado. Den valuta som används i Ecuador är den amerikanska dollarn.

Som resmål är Ecuador ett vackert land som är känt för sitt varierande landskap och vänliga folk. Det är ett utmärkt ställe att besöka om du letar efter en blandning av stadsliv och natur, eftersom landet har både stränder och berg. Ecuador är också hemvist för några fantastiska städer från kolonialtiden, som Quito och Cuenca.

Snabba fakta om Ecuador

  • 👥   Befolkning: ~16 miljoner invånare
  • 🏙   Huvudstad: Quito
  • 🛬   Flygtid: ca. 12 h 58 min från Arlanda till Quito (~10 407 km)
  • 📞   Landsnummer: 593
  • 🎆   Nationaldag: 10 augusti
  • 🗣   Språk: Spanska
  • 💵   Valuta: Amerikansk dollar (aktuell dollarkurs)
  • 🆘   Nödnummer: 911

Resurser och länkar

Ecuadors flagga

🇪🇨

Turista i Ecuador

Ecuador är ett vackert land som ligger i nordvästra delen av Sydamerika. Landet är populärt bland turister på grund av sitt varierande landskap och sin kultur. Ecuador är hemvist för Andesbergen, Amazonas regnskog och Galapagosöarna. Landet är också känt för sin rika kultur och historia. Ecuador är ett utmärkt resmål för turister i alla åldrar. Landet har något att erbjuda alla. För dem som älskar natur och friluftsliv har Ecuador några av de vackraste landskapen i Sydamerika. Andesbergen är en fantastisk plats för vandrare och klättrare, medan Amazonas regnskog är hem för många olika arter av djur och växter. Galapagosöarna är ett måste för den som älskar naturen och djurlivet.

Ecuador är också ett utmärkt resmål för dem som vill lära sig om spansk kultur och historia. Landet är hemvist för många vackra städer från kolonialtiden, som Quito och Cuenca. Dessa städer är fulla av historiska byggnader och museer som är värda att besöka. Särskilt Quito är ett av UNESCO:s världsarv. Ecuador är också hemvist för några av de bästa spanska skolorna i Sydamerika. Att lära sig spanska i Ecuador är ett utmärkt sätt att förbättra dina språkkunskaper.