Dollarkurs och dollar i Puerto Rico

Puerto Rico är en karibisk ö och ett självstyrande område som inte är införlivat i USA. De officiella språken är spanska och engelska. Den 1 juli 2016 hade Puerto Rico 3 474 182 invånare. Puerto Rico har stått under USA:s jurisdiktion sedan 1898, efter att det överlämnades till USA av Spanien efter det spansk-amerikanska kriget.

Som resmål är Puerto Rico en av de mest intressanta och vackraste platserna i världen. Puerto Rico är känt för sina fantastiska stränder, sin frodiga regnskog och sin livliga kultur. Det är en fantastisk plats att besöka för en semester, och det finns massor av saker att göra där. Eftersom Puerto Rico är ett område som i princip "tillhör" USA, är den officiella valutan den amerikanska dollarn - vilket förenklar resandet avsevärt.

Snabba fakta om Puerto Rico

  • 👥   Befolkning: ~3,5 miljoner invånare
  • 🏙   Huvudstad: San Juan
  • 🛬   Flygtid: ca. 10 h 5 min från Arlanda till San Juan (~7 931 km)
  • 📞   Landsnummer: 1-787 och 1-939
  • 🗣   Språk: Spanska och Engelska
  • 💵   Valuta: Amerikansk dollar (aktuell dollarkurs)
  • 🆘   Nödnummer: 911

Resurser och länkar

Puerto Ricos flagga

🇵🇷

Turista i Puerto Rico

Puerto Rico är ett populärt turistmål för människor i USA. Det finns många anledningar till detta, bland annat öns vackra landskap och de många kulturella attraktionerna. Dessutom är Puerto Rico ett relativt prisvärt resmål och det är lätt att ta sig dit från det amerikanska fastlandet.

Några av de mest populära turistattraktionerna i Puerto Rico är dess stränder. Ön har mer än 250 mil kustlinje och det finns många stränder att välja mellan. Några av de mest populära stränderna är San Juan Beach, Condado Beach och Isla Verde Beach.

En annan populär attraktion i Puerto Rico är El Yunque National Forest. Denna regnskog ligger i den ligger i nordöstra delen av ön och är hem för en mängd olika växter och djur, inklusive många arter som inte finns någon annanstans i världen.

Puerto Rico har också en rik kultur och historia. Ön koloniserades av spanjorerna på 1400-talet och det finns många historiska platser och museer som besökare kan utforska. Dessutom den puertoricanska kulturen är starkt influerad av den afrikanska och karibiska kulturen, så det finns många musik- och dansföreställningar att njuta av.

På det hela taget är Puerto Rico ett utmärkt resmål för turister och det finns något för alla att njuta av. Oavsett om du är ute efter vackra stränder, intressant historia eller livlig kultur har Puerto Rico allt.